Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Erick van Egeraat zvítězil v soutěži na muzeum v Assenu

Rotterdam – Erick van Egeraat zvítězil v mezinárodní architektonické soutěži se svým návrhem na přestavbu vchodu a přístavbu k existující budově muzea Drents v nizozemském Assenu. Nové křídlo budovy muzea, jehož výstavba bude dokončena v roce 2011, nabídne přibližně 2 000 metrů čtverečních výstavní plochy. Vítězný návrh Ericka van Egeraata uspěl v konkurenci řešení dalších čtyř ateliérů, konkrétně studiem ONL [Oosterhuis_Lénárd], dále švýcarskými architekty Holzer Kobler en Drexler Guinand Jauslin, německým studiem Jürgena Mayera H. a newyorskými Winka Dubbeldam/Archi-tectonics. 
V pojetí vítězného návrhu je nejdůležitější soudržná integrace budovy muzea do struktury města. Vyváženost dialogu mezi budovou samotnou, okolním terénem a vodní plochou vytváří novou identitu budovy, obohacenou o moderní přístavbu. Projekt nového muzea posiluje dramatický charakter, i kulturně  historickou podstatu srdce Assenu.  
Těžištěm návrhu Ericka van Egeraata je zelení pokrytá střecha nového křídla budovy, tvořená z pravidelně rozložených zlomů, která spojuje existující zahrady a zelené plochy města Assen a vytváří tak veřejně přístupný park. Otvory ve střeše dovolují pronikat světlu do výstavních prostor, umístěných v podzemí. Moderní křídlo budovy spojuje nový vchod do muzea s již existujícími částmi komplexu a okolní městskou krajinou.    
Historický přístřešek na kočár v novém návrhu poslouží jako hlavní vchod do muzejní budovy. Současná budova muzea se zvedne o celý jeden metr nad úroveň okolního terénu, a usadí se na skleněném podstavci, který elegantním způsobem podtrhuje novou funkci stavby. Historická fasáda je ponechána v původním stavu a pomáhá tak zachovat městský vzhled celého komplexu. Za denního světla skleněné podstavce propouští do budovy přirozené světlo. V noci naopak proniká světlo z interiéru navenek a přetavuje historický přístřešek do výrazné, světelné, nové ikony Assenu a jeho obyvatel.
Zdroj: Jana Moravcová, EEA Prague
Vložil: Tisková zpráva, 16.11.07 23:15
Návštěvnost: 7218 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Srpen 2019
arrow
Denní zprávy
Rozhovor s Pavlem Chládkem
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2019
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.