Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Technická škola v Londerzeelu
Technická škola v Londerzeelu


Realizaci přístavby Technického institutu ve vlámském Londerzeelu se týmu kanceláře TEEMA Architecten podařilo vytvořit skulpturální stavbu, obloženou červenou klinkerovou fasádou, která nás okamžitě zaujme. Kvalitně zateplený vnější plášť zároveň vytváří základ pro udržení standardu pasivního domu. Dík svému nápadnému tvaru budí novostavba ve čtvrti pozornost - a díky kvalitně zateplené klinkerové fasádě dosahuje standardu pasivního domu.

Severobelgický region Flandry v současné době zajišťuje v rámci programu Scholen van Morgen (Školy zítřka) energetickou sanaci a rozšíření celkem 165 škol ve své správní oblasti. Pilotním projektem tohoto záměru je rozšíření Technického institutu ze 70. let 20. století ve vlámské obci Londerzeel. Podle plánů kanceláře TEEMA Architecten byla dokončena novostavba, která rozšiřuje současné dílny institutu o další třídy a moderně vybavené laboratoře. Do všech místností se vstupuje novým vstupním prostorem a centrálním foyer s kafetérií. Kromě tělocvičny a otevřeného výukového centra integrovali architekti do jádra novostavby i novou víceúčelovou místnost pro pořádání různých akcí. Tento prostor, stejně jako i tělocvičnu a otevřené prostranství před školou, mohou využívat i obyvatelé místní čtvrti. Architekti navrhli pro skulpturální stavbu fasádu z pálených cihel, která má z části nápadně šikmé pruhované provedení. Vytvořili tak zřetelné propojení s původní stavbou s klinkerovou fasádou. Pod fasádou se nachází kvalitní zateplení, které je základem pro dosažení standardu pasivního domu.

Investor: Publiek-private samenwerking tussen de Vlaamse overheid, AG Real Estate en BNP Paribas Fortis
Architekt: TEEMA architecten bvba, Brasschaat, BE
Místo: Daalkouter, Londerzeel, BE

Kompetence firmy Sto
zateplovací fasádní systém (StoTherm Vario)klinkerem ve variantě StoBrick

Realizační firma: Quality Wall bvba, Hansbeke , BE
Fotografie: Dennis De Smet, Gent, BE; TEEMA, Brasschaat, BE
Zdroj: Sto s.r.o.
Vložil: Tisková zpráva, 19.02.19 15:00
Návštěvnost: 22 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Červen 2019
arrow
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Denní zprávy
Rozhovor s Pavlem Chládkem
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2019
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.