Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Dům v Shorehamu

Autor: Tim Spicer Architects
Adresa: Shoreham, Austrálie | mapa
Realizace: 2017 Užitná plocha: 540 m²
Plocha pozemku: 7500 m²

Fotograf: Willem-Dirk du Toit

Elegantní dům se třemi ložnicemi, zasazený do klidné pobřežní krajiny, vyžadoval rekonstrukci, výměnu technického vybavení a přístavbu, která by uspokojila nároky nových majitelů, a zároveň si zachoval atmosféru, do které se zamilovali.
Rekonstrukce domu, původně navrženého architektem Hughem Tuffleyem, si vyžadovala citlivý přístup. Cílem bylo vytvořit harmonický celek původního domu s přístavbou, a to zejména v tvarovém a materiálovém řešení.
Stávající dům plně nevyužíval možnost propojení interiéru s atraktivním okolím. Nové části domu to napravují, mají velkorysá prosklení, otevřené průchody zahradou atd. Původní dům byl doplněn novými okny a světlíky. Terasa v patře s nádherným výhledem na pobřeží je přístupná novým schodištěm ze společenského prostoru. Přízemní hmota je rozčleněna jednak horizontálně do jednotlivých křídel, jednak vertikálně spojovacími schodišti. Vzniká tak atraktivní prostorová kompozice.
Stavebníci chtěli vytvořit nové prostory pro své hosty, potomky a vnuky. Vznikly nové ložnice s koupelnami a hřiště. Vše bylo navrhováno s důrazem na zachování soukromí a klidného bydlení. Zadání také obsahovalo požadavek na aktualizaci technického vybavení podle současných trendů. Byl vybudován nový jasný vstup do domu. Rekonstrukce se dotknula i venkovních ploch a zahrady. Generálně byly zrekonstruovány kuchyně, obývací pokoj, hlavní ložnice a prádelna.
Stávající přírodní paleta stavebních materiálů byla maximálně zachována. Přístavba je konstrukčně dřevostavba, byla osazena nová okna s dvojskly s fóliemi proti přehřívání, stěny byly dodatečně zatepleny, byl vyměněn solární systém pro ohřev vody, osvětlení je nově s LED zdroji, dešťová voda slouží pro zavlažování.
Nedílnou součástí rekonstrukce byl i návrh a realizace nové zahrady. Cílem bylo dům harmonicky zapojit do okolí. Zahradní architektka Fiona Brockhoffová a její tým mimo jiné vybudovaly nové meandrující pěšinky v zahradě a posílili propojení interiéru se zahradou.
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 02.04.19
Návštěvnost: 42 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Listopad 2019
arrow
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Denní zprávy
Rozhovor s Pavlem Chládkem
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2019
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.