Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Dům se střešní zahradou

Autor: LABOR13
Adresa: Petrovice, Česká republika | mapa
Realizace: 2017 Užitná plocha: 346 m²

Rodinná vila v Petrovicích, se nachází v blízkosti vodní nádrže Hostivař, je zasazena do relativně malého rovinatého pozemku vilové čtvrti.

Velikost pozemku vynahrazuje prostorná krytá terasa a obývací místnost spojená s kuchyní a jídelnou. Zde tráví čtyřčlenná rodina většinu času. Tento prostor plynule navazuje na trávník a bazén s pobytovou terasou. Tato centrální část zahrady je obklopena keři a vyšší zelení a působí tak příjemně soukromým a klidným dojmem.

V přízemí domu se mimo hlavní obytnou místnost nachází vstup, šatna, technické zázemí, pokoj pro hosty s koupelnou a ložnice pro rodiče s vlastní koupelnou a šatnou. Velkoryse řešené úložné prostory v celém domě doplňuje i prostor pod schodištěm.

Horní podlaží je určeno pro dvě dospívající dcery, které mají k dispozici oddělené pokoje s vlastní koupelnou a šatnou. Společná obývací místnost je z rozdělena schodištěm na část pro relaxování a část pro fitness. Obývací místnost v druhém patře je propojena velkým prosklením se střešní zahradou, která slouží pouze dcerám a přímo vyzývá k meditaci a pozorování noční oblohy.

Vilu doplňuje zahradní domek se saunou. Zahradní domek navazuje na venkovní betonovou terasu s bazénem a momentálně slouží jako studovna pro obě dcery. Večer je to místo pro setkání celé rodiny a jejich přátel.

Nepostradatelná je i zahrada v zadní části domu. Je do ní přímý vstup z jídelny a jsou zde vysázeny ovocné keře, stromy a umístěny truhlíky s bylinkami. Prostor může sloužit například i k sušení prádla a dalším provozním činnostem.

Dům je řešen střídmě, vzdušně, velkoryse. Při návrhu jsme kombinovali přírodní materiály jako je travertin, dřevo, beton a bílé lakované plochy. Zahradní domek navazuje na řešení zahrady a je pojat ještě přírodněji - je obložen kamenem, který se projevuje v exteriéru i interiéru a je doplněn drásaným masivním dubem a nerezovou pracovní plochou a obkladem v malé kuchyňce. Na podlaze je položena dlažba betonového vzhledu, která navazuje na velkoformátové betonové desky terasy usazené v trávníku a nerezový bazén.


























Projekt
Fotograf
Roman Mlejnek
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 04.12.18
Návštěvnost: 63 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Říjen 2019
arrow
Denní zprávy
Rozhovor s Pavlem Chládkem
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2019
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.