Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Rodinný dům Soběšice

Autor: NEW HOW architekti | Filip Havliš, David Zámečník
Adresa: Soběšice, Brno, Česká republika | mapa
Projekt: 2005-06 Realizace: 2006-09
Užitná plocha: 178 m² Obestavěný prostor: 549 m³

Řešený rodinný dům se nachází ve čtvrti Soběšice na severním okraji města Brna. Dům je situován na ose nově vybudované ulice Výzkumní. Svojí hmotou uzavírá průhled touto ulicí. Struktura okolní zástavby rodinných domu je solitérní a nemá již tradiční venkovský ráz. Proto jsme použili výraz a tvarosloví charakteristické pro soudobou svěží městskou architekturu s nádechem konstruktivismu.

Rodinný dům je navržen jako dvoupodlažní. Hmota domu je složena ze tří podlouhlých hranolů, které jsou na sebe navzájem seskládány. V přízemí vznikají, směrem do ulice, dvě otevřená parkovací stání. Ve středu kompozice je centrální hmota, která vytváří hlavní páteřní komunikaci v domě. V patře vedle obytné části domu vzniká terasa, která je přes schodiště spojena se zahradou. Objekt je vsazen do mírně svažitého terénu.

Z dispozičního hlediska je dům rozdělen do tří dispozičních bloků. V přízemí se nachází pracovní část se dvěma ateliery. V patře je umístěna společenská zóna domu. Formou otevřené dispozice jsou zde navrženy obývací pokoj s kuchyní a jídelnou. V severní části domu (II. etapa stavby) se nachází přízemníí část obsahující klidovou zónu s třemi pokoji a koupelnou. Pomyslnou komunikační páteří domu je chodba, která prochází středem dispozice. V přízemí vybíhá z hmoty domu do míst otevřeného garážového stání. Na jejich obou koncích jsou umístěna dvě schodiště.

Přízemí domu je navrženo z betonových nosným dílců. Nosná konstrukce patra je z ocelového skeletu Obvodový plášť je navržen z PUR panelů. Vnější vrstva je z čirého polykarbonátu. Vnitřní interiérové stěny jsou převážně z laminátových desek. Podlahy jsou navrženy z marmolea.
Projekt
Fotograf
Ludmila Foblová
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 24.10.18
Návštěvnost: 85 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
...Che,... šakal 24.10.18 08:41
Rodinný dům Soběšice Ing.arch. Josef Myslivec 25.10.18 15:00
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Listopad 2019
arrow
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Denní zprávy
Rozhovor s Pavlem Chládkem
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2019
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.