Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Rodinný dům v Budapešti

Autor: Építész Stúdió | Tamás Fialovszky, Gergő Jedlicska, Gergely Kenéz
Adresa: Nedű utca, Budapešť, Maďarsko | mapa
Realizace: 2018 Užitná plocha: 170 m²

Výsledná neobvyklá forma domu se vyjevila již brzy na začátku navrhování, a to zejména díky přísným regulativům v území. Na úzkém rohovém pozemku s předepsanou maximální výškou a zastavěnou plochou byla právě střecha místem, kde menším zdeformováním vznikla prostorná ložnice s koupelnou.

Dispoziční rozvržení je přímočaré, obývací pokoj a kuchyně jsou umístěny v přízemí, ložnice v horních patrech. Cílem bylo vytvořit intenzivní propojení se zahradou, s krytými terasami a velkými okny.

Dům a sousední stavby se liší použitými materiály. Dům je obložený recyklovanými, plátkovými cihlami, inspirovanými původní zbořenou budovou, z níž využíváme i některé další materiály, zejména ve formě dlažby a zdí zahrady. Beton teras je ponechán surový, vizuálně spojující vnitřní a vnější konstrukce. Interiér je změkčen přítomností dřevěného nábytku a dlažby.

The unique form of the house developed quite early in the process, due to the strict constraints by regulations. On a narrow corner plot, with the maximized height and areas, the roof was the only place where, with a small twist, the otherwise unusable attic became a spacious room with a bathroom.

The interior layout was straightforward, with the living room and kitchen being placed on the ground floor, followed by the bedrooms on the upper levels. We were aiming to create an intensive connection with the garden, with covered terraces and big windows.

The house and the surrounding structures are differentiated by the materials. The house is clad with recycled, sliced brick, inspired by the demolished building on the site, from which we also reused some materials, mainly in the form of the pavement and walls of the garden. The concrete of terraces are kept raw as well as the interior slabs, visually connecting the inside and outside structures. The interior is softened by the presence of the wooden furniture and paving.
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 11.07.18
Návštěvnost: 141 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
konečně dům s charismatem 31.07.18 08:46
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Listopad 2019
arrow
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Denní zprávy
Rozhovor s Pavlem Chládkem
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2019
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.