Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Rekonstrukce pro rodiče

Autor: ATELIER 111 architekti s.r.o. | Barbora Weinzettlová, Jiří Weinzettl
Výroba: Jiří Weinzettl st.
Adresa: Trhové Sviny, Česká republika
Realizace: 9.2014

Dvougenerační rodinný dům stojí jako poslední v řadě v obytné čtvrti vystavěné v 70. letech minulého století. Směrem západním se rozevírají už jen louky a lesy – příjemné výhledy do kopcovité krajiny jižních Čech. Polozapuštěné přízemí zabírají garáže a technické zázemí, vyšší podlaží dvě bytové jednotky. Byt situovaný v nižším z podlaží je předmětem rekonstrukce. Stávající dispoziční řešení provozně nevyhovuje; předimenzovaná chodba zbytečně prodlužuje komunikační prostor, příliš malá kuchyně s nedostatečně velkým stolem a hlavní obytný prostor postrádají vzájemný kontakt, místnostem chybí nabízející se propojení se zahradou. Libovolným změnám však brání kombinace podélného a příčného stěnového systému.
Vstup do bytu ponecháváme. Z chodby se stává šatna – předprostor ložnice a koupelny. Projít do hlavního obytného prostoru znamená protáhnout se krčkem velkého nábytkového prvku – oboustranné tmavé šatní stěny. Ta prochází všemi místnostmi, úložné prostory se uzpůsobují funkci prostor, kterých je součástí: v kuchyni pojímá vestavěné spotřebiče, v obývacím pokoji PC stolek a ve svých útrobách skrývá i pracovní stůl se šicím strojem. Stává se jednotícím prvkem, výrazným motivem bytu. Kuchyňská linka má uzavíratelnou odkládací plochu za pracovní deskou, centrální ostrůvek pohledově odcloňuje převýšený paraván. Povrchem – světlým dřevem – kontrastuje s tmavou skříní, stejně jako velký kruhový jídelní stůl s osmi židlemi. Z jídelny lze projít na terasu nově probouraným francouzským oknem. Skrze něj proniká do bytu nádherný obraz zahrady, dostatek světla a odpolední slunce. Jeho paprsky procházející podél dlouhé skříně až hluboko do dříve potemnělého koutu obývacího pokoje přispívají k příjemné podvečerní atmosféře.
atelier 111 architekti
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Petr Šmídek, 04.06.18
Návštěvnost: 89 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Listopad 2019
arrow
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Denní zprávy
Rozhovor s Pavlem Chládkem
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2019
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.