Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Rodinný dom Rusovce

Autor: plusminusarchitects | Maroš Fečík, Miriam Fečíková
Adresa: Rusovce, Slovensko
Investor: MN&GN
Projekt: 05.2011 - 12.2011 Realizace: 05.2012 - 09.2014
Užitná plocha: 323 m² Zastavěná plocha: 364 m²
Plocha pozemku: 1583 m² Obestavěný prostor: 1582 m³

Nenápadná, elegantní stavba vyrostla v Rusovcích (Bratislava) přibližně před rokem. Patří do portfolia renomovaného architektonického studia plusminusarchitects, které si majitelé domu vybrali po prvotních konzultací o projektu. Už tradičně – zrealizovaný projekt splnil nejvyšší standardy a naplnil představy čtyřčlenné rodiny, která se zamilovala do Rusovců.
Dva rodiče a dvě děti mají silně vyvinutého sportovního ducha a navzdory prvotnímu váhání se rodina nakonec rozhodla i pro bazén.
Dům a okolní lokalita (Čunovská jezera a příjemné prostředí vhodné pro běh) jim zajišťují dostatek příležitostí pro rozmanitý pohyb. Jedním z oblíbených sportů se stal i ping pong, který hrávají v prostoru mezi noční a denní částí domu (na kryté terase).
Interiér je laděn v tlumených odstínech šedé, černé a bílé, přičemž jej vhodně doplňují dřevěné prvky (podlaha, masivní nábytek). Co se týče materiálového řešení, v interiéru vládnou betonové stropy (v obývací části i stěny), beton na podlaze se střídá s dřevem, podstatnou část celkového vizuálu tvoří velkoformátové prosklené plochy – ať už ve formě okouzlujícího světlíku v otevřeném prostoru obývací části, nebo ve formě prosklených částí obvodových stěn a vnitřních příček, či dokonce v podobě zábradlí schodů vedoucích na patro.
Ověřená kombinace skla, betonu a dřeva vytváří dojem čistého, kompaktního prostoru, který příjemně překvapuje svou vzdušností a velkorysou prostorností, ať už ve vertikálním, nebo horizontálním smyslu.
Čtyři ložnice (rodičovská, pro hosty a dvě dětské), tři koupelny, obývák, jídelnu, kuchyň, garáž, technickou místnost a šatníky najdeme v přízemí.
Podlaží patří pracovně, v níž majitel tráví poměrně dost času, a proto je na míru přizpůsobena jeho potřebám a představám.
Rovinatý pozemek, upravený trávníkem, štěrkem, decentní flórou, a dokonce s prostorem pro pěstování drobných plodin a bylin, chrání gabionový plot.
Na jednom konci pozemku, přímo za bazénem, najdeme přístřešek poskytující pohodlí pro letní večery v zahradě – přístřešek zastřešuje letní kuchyň s grilem a malé sezení.
Zdroj: Anna Martausová
Vložil: Petr Šmídek, 22.02.18
Návštěvnost: 136 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Říjen 2019
arrow
Denní zprávy
Rozhovor s Pavlem Chládkem
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2019
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.