Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Rekonstrukce rodinného domu ve Strašnicích

Autor: 4DS spol. s r.o. | Luboš Zemen, Vojtěch Navrátil, Eva Zemenová
Adresa: Strašnice, Praha, Česká republika | mapa
Realizace: 2013-15 Užitná plocha: 162 m²
Zastavěná plocha: 76 m² Plocha pozemku: 333 m²

Původní dům pocházel z 20. let 20. století a navrhl ho renomovaný architekt František Albert Libra. Majitelům však nevyhovoval z hlediska dispozice a požadovaného plošného standardu.

Klíčový a zároveň i limitující byl fakt, že se jednalo o část dvojdomku. Nešlo tedy o svébytný samostatný objekt, který unese nějakou významnější vzhledovou proměnu. Jde o objekt "párový", u něhož nelze měnit celkový objem ani tvar. Při poměrně náročném stavebním programu, kdy investoři požadovali tři samostatné ložnice, dostatek úložného prostoru a dostatečný hygienický standard, se výše uvedená východiska jevila možná trochu komplikovaně. Doufáme ale, že se nakonec podařilo naplnit zadání investorů a zároveň zachovat původní tvář celého objektu.

Nově vyzdívané konstrukce jsou provedeny převážně z keramických cihel, ve 2.np a podkroví jsou příčky ze sádrokartonu. Stropy jsou kombinací oceli a betonu, část dřevěných stropů byla ponechána. Původní schodiště je dřevěné, nové je ocelové. Okna jsou ze dřeva. Povrchy stěn jsou opatřeny novými jádrovými omítkami se štukem. Dům je kompletně opatřen kvalitní tepelnou izolací. Fasáda objektu je zateplena a nově omítnuta hladkou dvouvrstvou stěrkovou omítkou ve světlém šedobílém odstínu. Střešní krytina je tvořena hliníkovými plechovými šablonami, stejně jako plášť všech vikýřů. Došlo k výměně všech stávajících oken za nová okna se subtilními profily, co nejvíce podobnými původnímu stavu. Nábytek je většinou vestavěný, vyrobený na míru. Podlahy jsou dubové, nebo z jurského mramoru.

Do nejvyššího patra se jde po černých kovových schodech a je tam koupelna se sprchovým koutem + ložnice majitelů, z níž je průhled na chodbu. V nižším patře jsou dva dětské pokoje a koupelna s vanou a v přízemí se nachází zádveří, chodba, dřevěné schodiště do patra, malá pracovna, wc a hlavní obytný prostor s kuchyní a jídelním koutem.

V domě trvale žije čtyřčlenná rodina s dvěma dětmi, nyní školního věku.
































Projekt
Fotograf
Robert Žákovič
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Tisková zpráva, 31.07.19
Návštěvnost: 18454 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
autenticita ježek 31.07.19 20:35
nejste osamělý škarohlíd Arnošt 01.08.19 21:30
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Říjen 2019
arrow
Denní zprávy
Rozhovor s Pavlem Chládkem
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2019
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.